Advies op maat

Voeding en advies

Voeding speelt een belangrijke rol in de algemene gezondheid van uw huisdier. Er zijn heel wat soorten voeders beschikbaar op de markt, waardoor het als baasje vaak moeilijk is om een keuze te maken.

Ons team schoolt zich regelmatig bij om u steeds het beste advies te kunnen geven omtrent de juiste voeding voor uw huisdier.

Is uw huisdier een kieskeurige eter, geeft hij de voorkeur aan natte voeding of eerder een droge brok?

Voeding speelt een zeer belangrijke rol in de mestkwaliteit van uw hond of kat. Bij dieren met een slechte mestkwaliteit, overmatige hoeveelheid mest of winderigheid zal een specifieke voeding worden geadviseerd.

Heeft uw huisdier een doffe pels, kampt hij met schilfers of verliest hij heel het jaar door veel haar? Dan kan een aangepaste voeding hier vaak verandering in brengen. Ook voor allergiepatiënten is voeding cruciaal.

De toestand van het gebit zal vaak bepalen of er best geopteerd wordt voor een natte voeding of droge brok. Bovendien zijn er een aantal voeders beschikbaar die helpen het gebit van uw huisdier in goede conditie te houden.

Het is belangrijk de voeding aan te passen aan de leeftijd van uw huisdier en de grootte. Zo is bij de hond de brokgrootte afhankelijk van het ras (kleine, middelgrote of grote hond). Ook de samenstelling is in vele gevallen aangepast aan de behoeftes naargelang de rasgrootte en leeftijd.

Ten slotte moet u bij de keuze van de voeding bepalen of u voeding koopt voor een gezond dier of een dier met bepaalde gezondheidsklachten.

Voedingsadvies voor huisdieren op maat

Heeft uw hond of kat geen gezondheidsproblemen?
Dan kan u vrij kiezen voor een onderhoudsvoeding.

Heeft uw huisdier bepaalde medische problemen? Dan kan het nodig zijn om een medisch voer of dieetvoer toe te dienen. Deze voeders spelen specifiek in op de gezondheidsproblemen en de samenstelling werd dermate uitgebalanceerd om uw huisdier optimaal te ondersteunen.

In onze praktijk beschikken wij over een assortiment kwalitatieve voeders van diverse merken, waaronder Hill’s, Royal Canin en onze beide huismerken, Healthy4Dogz en Healthy4Catz (kwalitatieve en budgetvriendelijke brokken) en Carni Bites (granenvrije brok met hoog vleespercentage).

Op onze webshop www.omnipet.be vindt u een nog uitgebreider assortiment voeders van onder meer Hill’sRoyal CaninSanimedVirbacTrovetSpecificCalibraEukanuba en Purina. U kan deze producten steeds gemakkelijk online bestellen en aan huis laten leveren of afhalen in de praktijk.

Bij afhalingen ontvangt u van ons steeds een mail zodra uw bestelling klaar ligt.