10 tips voor een leuke staycation met de hond

terug naar overzicht

Ga je dit jaar niet op reis?

Wij geven je alvast wat tips mee voor een leuke staycation met je favoriete viervoeter!

1) Leuke hondenwandeling

Honden houden van wandelen. In de stad of liever in de natuur? Voor elke hond kan je een leuke wandeling voorzien.

Sommige steden, zoals Roeselare, stippelden voor onze viervoeters reeds leuke trajecten uit. Neem een kijkje op hun site en ontdek een leuke stads- of boswandeling: https://www.roeselare.be/wonen-en-leven/groen-en-omgeving/dieren/hondenwandelingen

Ook op de site hondenwandelingen.be vind je heel wat leuke tips voor wandeltrajecten en losloopweides per provincie : https://hondenwandelingen.be/

2) Gastronomisch verwenmoment

Het is een feit. De liefde van de hond gaat door de maag. Verwen daarom je hond met een zelfgemaakte lekkernij.

Zo vind je op de site van Dogofriends een aantal hartige recepten en zoete lekkernijen die helemaal doggy approved zijn: https://www.dogofriends.be/content/uploads/2018/07/Cookbook_dogofriends_NL.pdf

 

 

3) Pretparken

De meeste pretparken dien je als baasje alleen te doen, maar in Bobbejaanland en Plopsa Coo mag de hond mee. Ideaal voor een dagje uit samen.

4) Dierenparken

De hond is helaas ook niet in alle dierenparken welkom, maar in de Olmense Zoo is je viervoeter mits aangelijnd met plezier welkom.

5) Zwempartijen

Met een hondenzwembad kan je je hond heel wat fun en verkoeling bezorgen. In de praktijk hebben wij zwembadjes die specifiek gemaakt werden voor de hond. Zo beleeft je hond heel de zomer lang plezier in eigen tuin.

Zwemt je hond liever in de natuur? Dan zijn er in België een aantal zwemvijvers waar je hond welkom is.

  • West-Vlaanderen: Bergelenput in Gullegem
  • Oost-Vlaanderen: Watersportbaan in Gent
  • Antwerpen: zwemvijver in Sint-Katelijne-Waver en de Warendeplas in de Lilse Bergen
  • Limburg: De Plas in Houthalen of de Trudobron in Sint-Truiden

6) Strandwandelingen

Wie zomer zegt, zegt een leuke lange strandwandeling. Niet enkel leuk voor het baasje, maar ook voor je trouwe viervoeter.

Op de website https://www.dekust.be/nl/met-de-hond-aan-zee vind je per kustplaats de stranden waar jij en je hond urenlang kunnen genieten.

7) Hondenparty

Heb je een sociale hond? Hou dan een hondenparty in de tuin. Nodig enkele bevriende honden uit, voorzie wat speeltje, water en snacks. Fun gegarandeerd!

8) Speel verstoppertje

Hoe kan je je hond entertainen op een luie zomerdag? Door verstoppertje te spelen natuurlijk. Kies een aantal leuke snacks uit waar je hond dol op is en verstop deze in de tuin. Help vervolgens je hond op zoek te gaan naar de snoepjes.

9) Doggymassage

Laat je hond eens lekker verwennen met een hondenmassage. Wist je dat sommige trimsalons deze dienst al aanbieden?

Als baasje kan je evenwel ook gemakkelijk zelf aan de slag. Zo kan je opleiding hondenmassage volgen bij Syntra of vind je op youtube leuke tutorials om je op weg te helpen.

10) Doggy work out

Veel honden houden van beweging, zeker wanneer ze dit samen met hun baasje kunnen doen.

Tijdens het joggen kan je bijvoorbeeld de hond meenemen. Hiervoor bestaan bovendien aangepaste lijnen waarbij je de hond aan je middel kan bevestigen en je zo de handen vrij hebt.

Ook agility of hondenfrisbee bieden je hond het nodige plezier. Je kan dit alleen doen in de tuin of in groep. Heel wat clubs bieden reeds agility training aan.

Train je liever solo? Dan kan je gemakkelijk een paar hindernissen maken in de tuin om je hond te trainen. Start eenvoudig en drijf de moeilijkheid geleidelijk aan op.

Met onze tips ga je alvast een leuke en gevulde zomer tegemoet met je favoriete viervoeter. Have a nice summer!